EN missforståelse kan jeg oppklare!

Selv om jeg nok har blitt årsak til flere. 

 

Jeg Er ikke og har Aldri vert en Fiende av den Norske Kirke! Jeg er også veldig glad i gamle Kirkebygninger uansett kongresjon, som den flotte Katedralen vi har i Stavanger. Innholdet er likevel det Viktigste!Så jeg Bryr meg om Den Norske Kirke og har aldri hatt noe ønske om å "rive den ned"! På tross av mine mange passive år som skap-kristen på Human-etisk Forbunds medlemsliste! I min familie og de kretser jeg kom fra var det flauere, koster mer, ble møtt med flere fordommer og er mindre populert å vere kristen, katolikk i serdeleshet enn det noen gang var for mine kjere brødre å komme ut som og bli fullt akseptert som homofile, om enn ikke av absolutt alle. Selv leet jeg ikke på et øyenlokk og aksepterte og støttet umiddelbart mine brødre som homofile. So what?! Jeg hadde selv en bitteliten forbigående fundamentalistisk periode i min egen "komme ut av-kristen-skapet-prosess" med behov for å sparke fra og markere Min Egen identitet men har verken vert av de som kjører hatkampanjer mot homofile eller en slik fanatisk Israelsvenn eller "Karismatisk Høyreekstremist-fundametalist a la republikansk konservativ kristen middelklasse i Midtvesten" ("Alle fordommers vugge og mor til alle styggedommer på jorden"?! Paulus kalte Jerusalem det åndelige Sodoma så jeg skyter inn at da må antagelig USA vere det åndelige Babylon så mye "forvrengt kristendom" som kommer derfra!) Derfor har min bror også støttet meg i mitt valg om å bli katolikk! Men det har vert en Lang vei! Jeg turte ikke vedstå meg min kristne tro som har fulgt meg i større og mindre grad hele mitt liv fra så langt tilbake jeg kan huske, før jeg var 25 år gammel og bodde langt borte i en annen by med Kirke på hver mo hvor det var stuereint å vere kristen!

Den Norske Kirke er altså ikke alene om å fylle medlemsregisteret med mennesker av en annen tro enn de bygger på!

Jeg syns heller det er trist at Den Norske Kirke idag så og si gjør Human-Etisk Forbund overflødig,

fordi de selv er de som mest aktivt graver ut grunnen de selv er bygd på ved å Tro mer på Seg selv enn på Gud, og stole mer på Egen Forstand og sviktende dømmekraft enn på Guds Ord og vet ikke forskjell på Den Hellige Ånd og verdens Ånd! Ikke slik at forstand er en dårlig ting. I Den Katolske Kirke innrømmer vi fornuften en Stor plass uten å tape av syne at Guds tanker ikke er menneskers tanker, og at Gud alltid Vet Mer og Best og at Kristus er all Kunnskaps og Visdoms Kilde! Som den gamle Kirkefader Augustin sa: "Den som ikke tror på Hele Evangeliet, men bare en del av det, tror ikke på Evangeliet men på Seg Selv!". De valser rundt, overmodige og trygge. Høster popularitet av å klø folk i ørene. Fører andre vill, og selv er de ikke lenger i den første Sanne, sunne lere. Men Gudsfrykt kjenner de ikke! Og nei, jeg mener ikke Alle, men det er disse som river den Norske Kirke ned, om de som mennesker ellers kan vere aldri så gode og menneskevennlige. For rent Menneskelige kvaliteter og personlighet avhenger Ikke av livssyn!


 

Det hjelper jo ikke om man er aldri så "åpen og inkluderende" om Kirken ikke har noe levende Åndelig substansielt og varige verdier å tilby de som kommer inn, og det heller ikke er Troen de søker. Isteden er det vel sånn at "når murene ligger nede og vaktmennene sover har Fienden fritt leide". Og det er ikke rart det går sånn med en Kirke som har sluttet å lere at Gud har en Fiende!

Jeg syns det er trist å se at Troen synes å vere på vikende front i DNK. Jeg ble tross alt døpt som Guds barn i Den Norske Kirke, og han som døpte meg har nok tyngre stunder over det som har skjedd med hans Kirkesamfunn der han skuer ned fra de salige sferer og har felt flere tårer over sin Kirke enn han har over sitt "bønnebarn" som han bare møtte en gang etter dåpen, fordi ingen i min familie gikk i Kirken uten at det var dåp. bryllup eller gravferd.

Det skal bli godt å ta en prat med ham på tomannshånd en gang i de himmelske boliger! Han var visst en stor, original Personlighet den godeste Per Nilsen ;-)

Idag skammer jeg meg minst av alt av min Tro, uansett hva det koster! Den har jeg måtte kjempe for! Og slik må det vere, jeg tror ikke på "billig Nåde"! Man kan få så mye forbønn at det tyter ut av ørene, men uten egen innsats og vilje kommer man heller ikke av flekken i troslivet. Om noen av mine utallige forbedre har fått bønnesvar, får de takke Gud og gi Ham eren! Min Beste, sterkeste og mest Trofaste forbeder er en nonne. Der snakker man "Fagfolk"! ;-) Jeg har også selv fått mange og sterke bønnesvar, og en trosgave blant mange andre gaver. Bønnesamvirke har jeg også svert god erfaring med. Men ei bønn i Seg Selv monner ikke i det hele tatt uansett om man ber så knokene kvitner. For det er ikke vår bønn men Han vi ber til det kommer an på! Han lar seg heller ikke diktere! Å be bønner som bryter totalt med Guds Ord og vilje kommer man ingen vei med, da kan man like gjerne kaste en slant i Trevi-fontenen og ønske seg en ting. Av de millionene som gjør det er det sikkert noen som helt tilfeldig slumper til å vinne i Lotto.

Jeg har også hatt perioder med tvil, ørkenvandring og mørke netter. Da kjempet jeg og ba om forbønnsstøtte. De hardeste kampene er de vi kjemper alene. Jeg vant! Jeg tror! Og min tro er sterkt nok til å ta gift på, selv om det ikke er noen idè å utfordre skjebnen. Jeg LEVER iallfall mot svert dårlige odds, og det er nok ingen "tilfeldighet". Gud vil visst ha meg tilstede i verden! Så her i gården er autanasi når det røyner på ikke et alternativ! Kunne ikke om jeg Ville! Gud har stengt den døren, så her er det ingen bakdør i livet der det står "Nødutgang". Ingen vei tilbake. Jeg er forberedt på å ta det som kommer uansett hva som skjer, for Gud svikter meg Ikke. Det er så å si "løfter" om motstand, latterliggjørelser, bakvaskelser, forfølgelse og hat fra "verden" knyttet til en slik Tro, så denslags er ingenting å undres over.

Kristne gjennomgår det samme rundt om i hele verden, hvorfor skulle det vere så mye bedre i Norge? Men man er Aldri alene i Guds Rike, selv om det noen ganger kan føles sånn. Det er alltid et samvirke mellom mennesker, Himmel og jord, og det den ene ber om i skjul kan andre nyte godt av og senere skues i det åpenbare, uten at noen andre en forbederne somme tider ser og skjønner sammenhengen ;-) "Verdens barn", de som ikke tror og heller ikke Vil tro, kan aldri forstå det, for de ville ikke trodd det uansett hva vi fortalte dem. Vi skal heller ikke dvele for mye ved hva våre bønner har utrettet, da blir man lett oppblåst og innbilsk. Det er jo ikke Vi, men Gud som gjør det! Og Jeg VET hva min Gud kan gjøre, men de kristne som "begrenser Gud med sin forstand" har ikke tro på Mirakler. Dermed får de heller neppe Se mirakler, og bekrefter med det sin vantro. Men jeg tror med Full visshet at Når Gud vil er Ingenting Umulig, og det sier seg Selv at Han som har skapt Universet og er Utenfor Tid og Rom, men på forunderlig vis også har kommet Inn i Skaperverket, Tid og Rom ikke lar seg begrense av naturlovene. "Den akademiske Tro" er mer Trangsynt enn den selv er klar over! Så mye Galskap og kunnskapsmangel det er i verden trengs det absolutt noen sunne nøkterne intellekter! Kirken trenger dem, de må bare ikke få tro at de har "heile vettet"! Den Hellige Ånd faller like gjerne på den med Lav status som den med fine titler! Om Den Hellige Ånd faller på en med Downs syndrom gjør det imidlertid ikke den Åndssvake til Geni av den grunn! Skjønt Gud er en "luring" og For Den Rene er allting Rent. Gud kan bruke Hvem og Hva det skal vere til å fremme sitt verk! Engang lot han et Esel snakke en mann til vett ;-) Gud har nok Humor! For den som ikke tror er det ren galskap å tro at den historien er Sann, for den som tror setter det ting litt i perspektiv! Og den mannen eselet snakket til vett måtte pent avfinne seg med at det som "ikke går an" og "selvfølgelig er umulig" gikk an, og at Alt er Mulig for Gud. Og det var nok en ganske Ydmykende opplevelse! ;-)

Så bare Gyv på! Min FAR er nemlig sterkere og kan mer enn alle andre fedre og menn tilsammen! ;-) Ellers er jeg verken plaget av "Englesyner" eller himmelske basuner og Røster fra Himlen. Katta mi har heller ikke sagt et ord, selv om hu va så frekk at hu både la seg te å sove oppå Bibelen og drakk opp vievannet mens mor sov! Her i huset treng eg ikkje "barnesikring", men åpenbart en viss "kattesikring"! Jeg har stor respekt både for Guds Ord og sakramentene, og er ikke tilhenger av verken "Bamsedåp" eller "kattedåp". Denslags er for menneskets udødelige sjel! Selv om Kaffe som sådan visstnok engang ble døpt av de Geistlige til å vere "en kristen drikk", ettersom den hadde ord på seg for å vere Fandens drikk, svart som den er. Da så vel ikke de kaffetørste Prestene anna råd ;-) Om det alltid Er så stor velsignelse med den Kirkekaffen om folk deltar først og fremst for å høre og servere det siste sladderet er en annen sak. Men man kan nå ikke ta alle gledene fra folk! ;-)

And I know at rettskrivningen min kunne vert bedre, og at jeg burde tatt bryet med å lese korrektur,men en del av skylden legger jeg på mitt utslitte tastatur og at jeg ikke tar meg selv og min egen blogg så skrekkelig alvorlig. Dessuten har jeg jo lavt utdanningsnivå tross min høye panne og "ekspanderende glupotroner" ;-)  Og jeg tror ikke jeg har så mange lesere heller. Men kanskje nettopp fordi jeg er "et uskolert intellekt" og ikke bundet av noen akademisk disiplin, er min tenkning friere og mer selvstendig enn mange av de skolertes, og jeg tror jeg Kjenner min Gud bedre enn mange teologer. Jeg er edsvoren katolikk og står ved min Kirke og min Kirkes lere, men gjør også mine egne refleksjoner og har mine personlige erfaringer, også i Troslivet. Min tro har "kjøtt og blod på seg" er prøvd og røynt ved levd liv, og er ikke bare en "hodesak"! I tro har jeg erfart, utholdt, Overlevd og tålt det utrolige! Det er ikke lenger mulig å holde min person adskilt fra min tro. Man kan hogge av meg en arm, men troen kan ingen banke ut av meg. Det er ikke lenger mulig for meg å Ikke tro eller falle fra troen! Min tro, meg og mitt liv er i Enhet! Men noen Helgen er jeg ikke, jeg kan fortsatt synde og er langt fra fullkommen! Livet har gjort meg Ydmyk.

Og som skribent er jeg til tider "elendig". Men Jeg har blitt publisert nokså vidt i min fartstid, skjønt noen stor Skribent eller forfatter blir jeg nok aldri og tar jeg ikke heller mål av meg til å bli. Jeg er et Tenkende menneske, og den dagen man ikke kan gi uttrykk for sin frie tanke og tenke den helt ut er en Sorgens dag! Selvfølgelig vil man Ta feil innimellom! Skal man da slutte å tenke og skrive? Skal man ikke bare tenke videre og se om man kanskje klarer å ressonere seg fram til noe bedre? Om ikke andre får så mye ut av det jeg skriver vinner jeg kanskje likevel selv større innsikt og klarhet ved mine tanke og skriveprosesser. Så "vil du vere med så heng på". Skulle eg bare glidd som en stille tåke gjennom livet, tenkt og tenkt, uten å gi et eneste menneske innblikk i ka eg tenke på? For eg tenke mye, så og si Alltid! I min oppvekst holdt eg det meste av det for meg sjøl og skreiv bare litt dikt for skrivebordsskuffen. Dagbok måtte eg bare gi opp for husets "Gestapoledelse",dvs min mor! Men eg hadde en periode flere brevvenner enn jeg kan huske, så der finns nok en god del folk jeg forlengst har glemt som sitter med et brev jeg har skrevet engang. Selv brente jeg og kastet alle mine! Attpåtil "Minneboken", som om man kan fri seg fra fortiden på Den måten!

I Gud samles alle trådene og man ser ting i en større, mer helhetlig sammenheng! Det er ikke noe skille mellom Mitt liv, den verden jeg lever i og "min religion"! Alt får plass i mitt "trosunivers". Vi er Alle inne i Guds verden, enten vi tror på Ham eller ikke! Gud Er Gud uavhengig av vår Tro og våre Gudsbilder! Det er ikke Gud som trenger Menneskene, det er vi som trenger Gud og Guds kjerlighet men da må vi Høre på Ham og Tro Ham! For det er ikke Guds feil at det er så mye Ondt i verden! Det skyldes Fienden og allermest menneskenes onde, egoistiske, selvkloke og dårlige valg. Gud er God! Det er vi som med vår Gudegitte Frie vilje velger å gjøre det onde og lage "helvete på jord" i den tro at "vi vet best selv" og ikke trenger noen Gud eller noen bud! Og ikke nytta det for Gud å gi Bud og Lov heller! Menneskene Kan liksom ikke anna enn å gjøre det som er galt selv når vi vet hva som er godt og hva som er ondt! Og det er DER Jesus kommer avgjørende inn i bildet! Men i "Dnk" er det visst flere teologer som nå vil "frelse seg selv" etter å ha forkastet selve Kjernen i Kristendommen! Lykke til! Man kan godta det eller ikke og rase som Djevelen, men Gud er og blir Gud opphøyet over alt og alle! Han lar seg verken endre eller avskaffe ved sosialdemokratisk flertallsdemokrati, forbud og påbud, henging av Prester, sensur eller brenning av Bibler og Kirker, selv om det nok alt sammen er blant Fandens våte drømmer ;-) En av de tingene Jesus sa før han steg opp til Himmelen var: "Når jeg kommer tilbake, mon jeg da finner Troen på jorden?". Selv om all tro ble revet vekk og utryddet fra jorden, er Gud like fullt Gud, og vi Tror Jesus kommer tilbake, så sant vi Er Kristne!

Eg kan visst som person heller ikke unngå å ryke uklar med Makta og de Høye Herrer fra tid til annen. Da gjelder det å ver "på rette sida", så de Høye Herrene eg ryker uklar med får helst se te at de ikke er på kollisjonskurs med Gud. For da er denne småjenta her "on the winning team" uavhengig av verdslig makt og posisjon! Eg e ikke "verdens sterkeste jente", er ikke usårlig og har mange svakheter, men om man med urett kødde med meg, kan selv den sterkeste gå på en smell han ikke kommer over fordi han med det la seg ut med Sjefen over alle Sjefer! "Den Syke Satan" er det ikke synd på unasett hvordan han skaper seg og hvor mange selvmedlidende krokodilletårer han presser ut. Så ta ikke feil!

Jeg elsker Sannhet, også når den taler mot egen fortreffelighet, og det den avdekker slett ikke er så kjekt å se. Noen er fulle av løgn og selvbedrag og noen tror de kan sno og lyve seg unna hva det skal vere, og kan vere så flinke at de lenge lurer de fleste trill rundt! Men hvis de prøver seg mot Den Hellige Ånd kan de risikere å dette død om, så det vil jeg ikke anbefale!

Vi lever i "the time of revalation" hvor det som har vert skjult avdekkes, derfor kommer det den ene avsløringen etter den andre også der man minst hadde ønsket å se det. Ingen som har ondt å skjule og hele svineflokker på skogen skal føle seg for trygge og vere for selvsikre! Og man gjør klokt i å vite hvor man selv står og ta høyde for det meste.

Jeg lider ikke av mørkeredsel, men de som skjuler ondt i mørket bør naturlig nok frykte Lyset. 

Enhver skal spørre seg selv om man tåler at ens eget liv blir belyst, om man kan tåle det om alle fikk vite alt! Hvis svaret er Nei er det på tide man selv konfronterer og tar et oppgjør med de sidene ved seg selv og sitt eget liv. Før andre kommer en i forkjøpet!

Jeg er i den heldige situasjon at jeg i så måte har lite å vere redd for! Det er Ingenting i Mitt liv og mine indre rom, jeg ikke orker å vedstå meg eller ikke kan svare for. Slå den du! Alt er ikke like "pent" i mitt liv heller, men jeg er ikke en av dem som skjuler min egen skam ved å stemple og skylde på andre. De er det nok av også i "fromme kristne kretser" og Gud liker dem ikke!

De som har noen "skampletter" som ligger åpent i syna for alle skal man ikke vere så redde for. Det er de verste synderne som Virkelig har ondt på samvittigheten som skjuler seg best! Det som skjer i det åpne rom for alles øyne og man snakker åpent om er det ikke så farlig med. Det er når det Virkelig er fare på ferde at ting ikke er åpenbart og ikke snakkes åpent om. DA er det grunn til mistanke! Folk som ikke har Ondt i sinne behøver ikke å skjule seg! Det er Verre med det folk Ikke vil vedstå seg! Eg har aldri vert den som reker rundt i mørket på overlagt misgjerning ingen må få snusen i og latt som eg va bedre enn eg te enkver tid var! Det skal eg iallfall ha!

Hva "bad boys" angår holder jeg også en knapp på storsyndere som innrømmer og ikke skjuler det faktum at de Er big bad boys! Da er det mer stakkarslig med de som sitter i mørket og forlyster seg med andres synder, samtidig som de skylder på og ikke kan få svarmalt nok de de ser på! Hva hadde voyøren vert uten eksihibsjonister! Og så har man selvfølgelig alle de nysgjerrige skuelystne sladrekjerringene med sensasjonslyst, som lar sine egne dørgende kjedelige liv gå ut over andre! Uten folk som meg hadde de nok dødd av kjedsommelighet!

Jeg har slutta å bry meg! Hvis naboen får noe ut av å spinne opp fantasier om orgier i mitt hellige katolske hjem fordi det renner så mange mannfolk på dørene mine, unner jeg henne det. Selv er jeg i mitt åttende år som sølibater og jeg har i realtieten ikke hatt en eneste "sprekk"! Jeg har imidlertid endel mannlige VENNER og innimellom også en prest eller to eller tre på middagsbesøk. Mer "mystisk" er det ikke! Jeg er ikke den rette til å dømme folk med frodig fantasi, men det er nå engang forskjell på fantasi og Virkelighet! Noen ganger kan det bli for mye selv for den beste og mest realitetsorienterte så man fristes til å forveksle det ene med det andre.

De Fleste Mennesker, Er tross alt bare mennesker! Har ikke møtt mange mennesker som Ikke er det! ;-)

DET VIKTIGSTE I ALT SOM BERER NAVNET (KRISTEN) KIRKE ER VERKEN DE KULTURELLE INNSLAGENE, KIRKEBYGGETS PRAKT, ORGELETS BESKAFFENHET ELLER DET SOSIALE FELLESSKAPET. DET ER AV ÅNDELIG KARAKTER OG TRO! OG DEN VIKTIGSTE PERSONEN I KIRKEN ER VERKEN DEN STORE TEOLOG OG LERER, PRESTEN, BISKOPEN- ELLER FOR DEN DEL PAVEN! DEN ALLER VIKTIGSTE OG SENTRUM I EN SANN KIRKE ER KRISTUS! KIRKEN ER DET STEDET MAN SKAL SØKE GUD OG BE, HØRE GUDS ORD, SYNGE ÅNDELIGE SANGER TIL OPPBYGGELSE FOR TROEN OG FÅ DEL I SAKRAMENTENE SOM KIRKEN ER SATT TIL Å FORVALTE SOM GUDS ORDNING! ALT ANNET SEKUNDERT! EN KIRKE ER IKKE "ET FOLKELIG UNDERHOLDNIGSSIRKUS I VERDENS ÅND"! DA HAR MAN UTVANNET BEGREPET "KIRKE"! UTEN TROEN ER "EN KIRKE" BARE ET ARKITEKTONISK BYGGVERK, SELV OM DET JO "SITTER MYE TRO I VEGGENE" I GAMLE KATEDRALER FOR DEN SOM KAN MERKE SLIKT! MEN SELV EN GAMMEL KATEDRAL KAN MED TIDEN OMGJØRES TIL "SEKULERT MUSEUM OG SAMFUNNSHUS" HVOR DEN RELIGIØSE RAMMEN BLOT TJENER SOM STEMNINGSSKAPENDE "HØYTIDSPYNT"! DET ER JO "SÅ KOSELIG MED LITT GUD OG SÅNT I JULA" ;-)

SNAKKA MED EN BEKJENT SOM KOM FRA EN GOSPELKONSERT I DNK, SOM SA AT HAN ELSKET GOSPELKONSERTER, SÅ LENGE DE IKKE BEGYNTE MED DET JESUSSNAKKET ETTERPÅ, FOR DA GIKK HAN! EN ANNEN SOM SYNS DET ER GANSKE OK MED DE MIDDAGENE I ST.PETRI NÅR DE BARE LAR HAM SLIPPE Å HØRE NOEN SNAKKE OM GUD, FOR DET SYNS HAN "ØDELEGGER ALT" :-) Men om selv Prestene syns det er kjedelig og meningsløst å sitte en heil kveld i ei flott gammel Kirke og be, fordi det er så lite folk og "skjer" så lite, kan man neppe vente meir av mengiheten ;-) At det så er vondt for en Gammel pensjonert misjonsprest når de få som Finner mening i det, er anderledes troende av ymse slag og nesten ingen protestanter. Katolikker er nå iallfall kristne! Verre med de som drev hinduistisk bønn og yoga i Domkirken ;-) Min feil er det IKKE! Men det er vel kanskje helt i tidens ånd og manges ønske at "Folkekirkens bygg blir mer flerbruksrom for alle slags troende og ikke troende"? "Vi kan jo ikke legge ned Kirka fordi folk ikke Tror, ikke syns Gud er Nok og vil ha underholdning" synes å vere tanken? Tror heller de burde spørre seg Hvorfor folk Ikke tror og tar troen på alvor, og helst bare vil ha kultur. spørre seg hvorfor det er slik, og begynne å jobbe i Den enden? For "alternativbevegelsen" har vunnet terreng, og i Den Katolske Kirke og Frimenigheter av så ymse slag, som i mer og mindre sunne og "rettroende varianter" holder fast på Bibelen som autoritet, blomster Troen som bare det!

Hva ville Luther sagt? Han som var Så glad i Bibelen, skjønt han selv mente å ha Fanden tett på da han oversatte den i rekordfart....

ISTEDEN FOR Å ANNONSERE FLERE "THOMASMESSER FOR TVILERE" OG ULIKE "LOKKETILBUD", HVA OM DE PRØVDE Å HOLDE EN OG ANNEN "KRISTUSMESSE FOR TROENDE"?

De er dog ikke alltid så heldige med Misjonen i lekmannssirkler heller. Finns noen i sentrum som lager mat til rumenerne og andre trengende et par dager i uken. Snakka med en tidligere venn som pleier å gå der. Han syns det var ganske OK men var temmelig lei av de jentene som på liv og død så gjerne ville legge hendene på skulderen hans og BE for ham! Han lo litt og sa han mest hadde lyst å be de om å legge hånden sin i skrittet hans mens de ba! MEN MATEN VAR GOD OG JENTE VAR FINE! ;-)

Noen må gjerne tro at de selv er Gud og at de kan styre kontrollere, dominere og herske over alle andre som om om de var en slags Ubermenschen. Dem om det og utålelig for de de herser med! En dag vil de uansett finne ut at Gud er GUD alene! Og Han kan de aldri styre og temme og putte i lomma! Noen kunne virkelig trengt litt Clerasil for sitt oppsvulmede Ego så hevelsen går ned før byllen brister!

Stolte mennesker får kjørt seg mot Gud! Da er det bedre å La seg kjøre FOR Gud og be ham Klakke en litt ned om man blir for kjepphøy! For hovmod står for fall. Og snørrhovne mennesker går ofte skikkelig på trynet! De mest oppskutte og Selvhøytidelige "Mullahene" BØR flere kvinner løfte med et smil og gi et glass Nyco mot oppblåsthet og surmaga gass! Jeg skriver generelt og ikke om enkeltindivider i dette innlegget, men om noen føler seg Truffet får de gjerne ta det til seg. De eneste spesifike enkeltmenneskene som omtales i dette innlegget er omtalt ved navn, slektskap eller relasjonsforhold. Så nysgjerrige "kjerringer" som gransker teksten for å "finne ut nøyaktig hvem det er jeg snakker om" kommer ikke i mål!

Som kristen passiv eks-human-etiker og "skap-troende-kristen" må jeg ellers si at jeg kunne ønske meg HEF`s medlemsblad "Humanist" i løssalg. Jeg hadde stort utbytte av det og ser betydningen også av religionskritiske innvendinger, opplysning og krefter som blot taler "menneskenes sak" om man tilstreber en helhetlig, nyansert virkelighetsforståelse som åndsmennesker.

ALLE er strengt tatt behøvd, også Judas. Ingen er blitt til uten grunn, alle er ønsket og villet av Gud alt fra de blir dannet i mors liv. Alt må skje om Boken skal oppfylles, både ondt og godt. Det er konsekvensen av å ha ett av kunnskapens tre. De mørke fargene er like nødvendig som de lyse for at mønsteret i veven skal tre tydelig frem. Den vise takker derfor ikke Gud bare for medgang men også for motgang og prøvelser. Gud har hele oversikten og alle tråder samles i Kristus. En dag er det ute med det onde, og ondt og godt, lys og mørke, helt og evig adskilt. Da gjelder det å vere på den rette siden! Så man bør ikke glemme hvor man står og bli for overmodig, selvklok, egenrettferdig og trygg! 

Det er ikke alltid det hjelper å spørre hvorfor og si "ja, men..." for det er ikke alt som er gitt det forskende intellekt og den menneskelige forstand å forstå. Gud alene vet Alt og kjenner alle hjerters beveggrunner og alle tings årsak og konsekvenser, derfor er han også den enste som ved Sønnen kan dømme rettferdig. Men heller ikke Sønnen vet Alt, bare Faderen, og Han åpenbarer det ved sin Ånd, Sannhetens Ånd, når og for den Han vil. Noe er fastlagt på forhånd og derfor Profetert, men det meste som skjer i verden er avhengig av og påvirkes av menneskenes egne valg, gode eller dårlige, og med det avgjøres det enkelte menneskes skjebne! Det er når vi bøyer Vår vilje inn under Guds vilje de største ting skjer og vi oppfyller og fullender våre livs hensikt, enten vi ser den selv eller ikke! Nå ser vi som i en gåte og et bulkete tåkete speil, men en dag skal vi se ting klart, rett ut slik de er og kjenne hele sannheten, så sant vi tilhører og tror på Kristus. I Ham og ved Ham alene har vi vår fullendelse, blir vi Hele, slik Guds tanke for oss er, fullkomment hellige og rene. Det er "for mye for verden å tro på" ;-) Dem om det!

Bibelen er absolutt ikke "for katten"! Mange vise har gått seg vill, og mange dårer har tørna fullstendig av det som står der. For alt vi vet er den siste boken i Bibelen, Johannes Åpenbaring, skrevet under et psykotisk sammenbrudd av en hardt prøvet forfulgt apostel, som hadde opplevd både det ene og det andre. Tåketale og skjulte budskap som er lukket for de fleste av oss. Men selv om den skulle vere ført i pennen i en grensetilstand kan den likevel romme mer åndelig innsikt enn både det nøkterne akademiske intellekt og "folk flest" er istand til å fatte. 

Og den som tror "Vår Herres pedagogikk" er noen liberal Søndagsskole har enten ikke syndet større, eller så Kjenner de ikke Gud!

Men han tenker ALLTID på "barnets beste". Og de av Guds barn som ikke vil vite av tukt og tilrettevisning til Livet av Gud sin Far, er nok neppe de "barna" han elsker mest! Likeså er de som treller under Loven uten Ånden under en Annen Tuktmester! Det er tukt til Nåde. Andre vender imidlertid Nåden til skamløshet og lovløshet, og det er heller ikke noe Gud setter så stor pris på. Men Gud viser de han elsker på vei, og driver oss til Omvendelse med sin Godhet! Gud er GOD men ikke noen dumsnill gammel "sosialdemokratisk Bestfar". Gud gjør oss Aldri noen "Bjørnetjeneste". Lovløs Snillisme i huamismenes og nestekjerlighetens hensikt er misforstått godhet, som ikke egentlig er til gang og oppbyggelse for "barna"! Også Guds barn har Godt av grenser og noen plikter og krav på det religiøse området. Derfra til hardhjerta uempatisk og fordømmende "Kadaverdisiplin" med Djevelfrykt og Helvetesangst og trusler går det imidlertid en annen lang og misforstått vei. Også veien til Helvete Kan vere "brolagt med gode intensjoner". Og den som "tukter sine barn" FOR hard vekker bare opprør, motstand og bitterhet. Så denne "Tante Sofien" bør nok også passe seg litt ;-) De som Kjenner meg vet dog at jeg verken er ond eller serlig hardhjerta eller "narrow and singleminded", skjønt "Fantomet er hard mot de harde i rettferdighetens navn". Og skjønt JEG ikke er "riktig frisk" ;-) Punktum.

Men da tar "Skribenten" kveld ;-) Rodd nok for idag! "Lallabåten venter!" ;-) 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

, Stavanger

( KLIKK PÅ BILDET FOR Å LESE HELE ) Fra Målselv, bosatt i Stavanger siden 1989. Grunnuttdannet som agronom og Fagutdannet Renholdsoperatør + litt annen vgs (allmennfag, helse og sosial grunnkurs, pedagogisk psykologi, halvårsenhet i friluftsliv/miljøfag, folkehøgskole økologisk landbruk, diverse kurs). Søker å "alliere meg med alle gode krefter" og enkeltmennesker, på tvers av politiske og sosiale skillelinjer, etnisitet og livssyn. Det kan være Sunt å øve seg i å se ting fra ulike sider og perspektiv, også "motpartens". kan hende er det meningsforskjellene og motsetningene vi lærer mest av? Hvis vi bare vil høre på, lytte til og snakke med de man i utgangspunktet mener det samme som, og "fraksjonerer seg på et ytterpunkt", blind for andre perspektiver og "klar for krig" blir det ikke mye nyansert vidsynt tenkning av det, det bare øker konfliktnivået. Jeg er Røde Korser og har en ukuelig tro på Menneskeverdet.Engasjert meg spesielt innen flerkultur. Vil man være et Levende menneske i utvikling, kan man ikke "sementere" sine holdninger, da må man med de grunnverdiene man tror på i bånn, våge å løfte blikket, tenke nytt, "se en gang til" og tenke om igjen. Det jeg mente igår, er derfor ikke alltid det jeg mener idag! Kristen (katolikk). Lang erfaring som skribent og tidvis foredragsholder. Februar 2014 avsluttet jeg et engasjement som kantine/renholdsarbeider hos InBusiness AS , og har etter det hatt et engasjement gjennom AB Solutions som servicemedarbeider ved Sola lufthavn, for deretter å ta Fagutdanning innen renhold. Jeg har som regel gode intensjoner, men nettopp når "de lærde menn og den gemene hop" blir provosert av stil og innhold og "setter kaffen i halsen" over at jeg våger å si noe annet enn det som er "opplest,vedtatt og politisk korrekt", er jeg som skribent kanskje på mitt beste, for da har jeg iallfall ytt et ORIGINALT bidrag til "debatten". Å være "spesiell" er Ikke noe Mål i seg selv, men å være den man Er og "yte sitt genuine bidrag til verden". DET bør vel nesten være et mål for alle mennesker, for tenk hvor stort og rikt Mangfoldet da blir, og hvor mye som kan Skapes! Det trenger ikke være perfekt så lenge det er DITT. Etterligninger og plagiater er imidlertid noen ganger en del av lærings-prosessen. Min Skriveprosess er ikke bare en kontinuerlig "sortering" på vei mot større personlig klarhet og innsikt, men også små "øyeblikksrapporter", fra det perspektiv jeg på hvert ståsted underveis måtte ha, som kanskje også kan bidra til å øke andres Innsikt og Utsyn. Desverre er det slik at selv i Kirken oppstår det klikk- og parTdidannelser av grupper med "de Rette meningene", og slike eksklusive Meningsfellesskap, Kan gå på beksostning av Menighetsfellessakpet, hvor Idealet nettopp er at vi i innbyrdes Kjærlighet skal tjene hverandre som unike mennesker, med ulike Nådegaver og Talenter. Det kunne vi ikke om alle er LIKE! Hvert menneske er enestående, og formes og (på det beste) Utvikler seg i løpet av Hele livet. Alt liv kjennetegnes ved at det er i Bevegelse og endring. Det er aldri Statisk! Det skrevne ord "lever" imidlertid videre uavhengig av forfatterens utvikling", mens jeg har endret noen synspunkter underveis. Likefullt går det en rød verditråd og et humanistisk menneskesyn gjennom alt jeg har skrevet. Idag ikke videre politisk engasjert, men har seigliva rødt arbeiderklasseblod i årene og hjertet godt over på venstresida. I enkelte henseende har jeg likevel kommet til å "banne i den politisk korrekte venstresidas Kirke" og krenket noen av deres "Hellige sekulære Kyr", mens deler av "kristenleiren" jeg tilhører misliker meg fordi jeg solidariserer med den svakeste, undertrykte part i Israel-Palestina konflikten ;-) Alt liv er i bevegelse og gjennomgår ulike prosesser. Så: Never take me for Granted! Men alle trenger Ett fast punkt å jobbe ut fra, om ikke verden skal "tumle overende". Gud og min Tro på Ham, er Mitt faste punkt. For noen synes hele livets akse å dreie rundt Egoet. Men nettopp i Min egen litenhet har jeg fått en svimlende Anelse av Guds Storhet, og tilgang til en Kraft som ligger utenfor meg selv. "De store og sterke" stoler på egne krefter, og dermed må de også klare seg med det. Jeg omfavner Mangfoldet på Guds jord, og på ingen måte bare det som "er som meg". Brobyggere er noe jeg liker bedre enn de som bygger Murer og truer menneskenes Frihet. Men virkelig Frihet er ikke Grenseløs og fordrer en viss rettferdig balanse, lover og regler. Ellers blir det bare kaos, normløshet, Anarki og "den sterkestes rett" som gjelder. Det gagner menneskeheten like lite som tvang og diktatur!

hits