august 2016

Statlig norm for skjørtegrensen...?

I Norge e vi litt rare, men de fleste nordmenn synes å vere av den oppfatning, at det e vi- anderledeslandet som e det mest normale landet i verden.

Her hyle feministene at om jenter vi gå nakne heim fra byen i fylla midt på natta, så e de i sin fulle rett, og om noen ymter om at de da kanskje kan vere meir utsett for voldtekt, Hyle de "Neiggu om de gjør! Det er ikke deres feil at mange menn ikkje e bere, og ingen Ska voldta", - Men noen gjør det! Og noen gjør det uansett kos mange holdningskampanjer som kjøres og hvor mange Tante Sofier som synger på det samme verset : "Nei, nei gutt, dette må bli slutt!". Er det også "ren kjønnsdiskriminering og sjåvinisme" at en mann uten å gjøre seg serlig bemerket kan spasere gjennom byen i bar overkropp en varm sommerdag, mens det ikke er mange kvinner som ville gjort det samme? Eller er det fordi kvinners bryster like mye biologisk betinget som kulturelt er en seksuell attributt for svert mange menn...? Skal vi måtte overstyre naturen også i så måte...? Det e i beste fall fryktelig naivt om ei kvinne trur ho kan sprade fritt rundt naken uten å bli sett på som et "tilgjengelig seksualobjekt", og uten at det noen sinne kan få negative konsekvenser! Vi kan vere så blåøyd idealistiske og holde Feminist-fanen så høyt vi bare vil, men det endrer ikke realiteten! Kvinner blir voldtatt, og det endres ikke, har ikke blitt mindre av de de siste 10-årene så vidt jeg kan se, så da er det kanskje ikke så dumt å ha det i bakhodet, og ta Noen forholdsregler for sin egen sikkerhets skyld. Å ytre det er ikke å legge skylden over på offeret, det er bare snakk om å forholde seg til realitetene, siden det nå engang desverre stadig finnes voldtektsmenn, seksualforbrytere og overgripere. Eller? I endel politiske kretser og hos endel av dem som styrer samfunnsdebatten er det i noe et meningshegemoni, preget av ideologier, og snever, svart.-hvitt og unyansert tenkning, hvor man bare velger ut et sett argumenter, og stenger av for alt annet, som var de selv fanatiske troende med ukorrigerbare "religiøse vrangforestillinger" som bare festner mer jo mer man prøve å utvide horisonten litt så de kan se at en sak alltid kan ses på ulike måter, og har flere sider enn det kan vere behagelig og bekvemt å leve med...Mange ser ut til å ha "tegna kartet før de har sondert terrenget". Da kan det vere på sin plass å stikke fingeren i jorda!

Og Nei, jeg mener verken at voldtekt er naturlig eller "greit", bare at siden det fortsatt og alltid har funnes menn som voldtar i alle kulturer og etnisiteter (for noen er det kanskje attpåtil et parafilt tenningsmønster- seksuell legning og preferanser endres ikke av holdningskampanjer!) , kan det kanskje vere en risikofaktor å vifte for mye med "varene" ute i nattemørke gater. Vi kan si så ofte og høyt vi orker "Ingen skal voldta, det er ikke de som skal bestemme hvordan vi skal gå kledd", men den dagen en tenåringsdatter blir voldtatt på vei hjem i byen med et skjørt som går opp til navlen er det også for sent å vere føre var!

Det hadde sikkert vert deilig å leve i et Jordisk Paradis, hvor alle fulgte lover og regler, ikke krenket andres grenser, men alltid viste omtanke, forståelse og respekt, og vi kunne gå nakne rundt, åpne og sårbare uten frykt og skam for noe som helst ondt, ikke engang ville dyr. Men slik er nå engang ikke verden og menneskene, og det onde og "dumme" kommer heller ikke bare til oss "fra et farlig sted ute i verden", men finnes og har alltid også funnes i "gode etniske, blonde nordmenn fra Norge- et sted ner deg, kanskje i nabohuset". Vi har, enn så lenge stor individuell frihet i Norge ifht hvordan vi vil kle oss. De aller fleste voksne mennesker forstår, og spiller også på, at det motsatte kjønn finner oss attraktive basert på kropp, påkledning og utseende. Da burde vi heller ikke vere så naive at vi ikke klarer å forstå at om vi velger å kle oss veldig sexy og utfordrende, litt avhengig av setting, også gjør oss selv til seksuelt interessante objekter fra menn vi ikke ønsker slik oppmerksomhet fra. Noen av dem er kanskje av den oppfatning at "når vi signaliserer at vi er seksuelt tilgjengelige objekter", er det vår feil at menn ikke tar et nei for et nei, og klarer å nyansere og individualisere, og heller ikke takler seksuell avvisning og frustrasjon. For slike menn vil det alltid vere, uansett hva man gjør og sier, hvor strenge straffene er, hva mamma har innprentet dem osv. Det er bra med bevisstgjøring ifht grensesetting, og hva som er "greit" og ikke "greit" å gjøre ifht et annet menneskes kropp, hva som er lov og hva som ikke er lov, men det Vil ikke løse hele problemet. Så derfor må også vi kvinner ta noen forholdsregler og vurdere mulige konsekvenser, farer og risiko vi ved våre handlinger, også ifht påkledning, kan utsette oss selv for. Det er med det Selvfølgelig Ingen som er i "sin fulle rett" og skal gå fri fra en voldtekt og seksuelle overgrep på grunn av slikt, men vi må forholde oss til verden som den Er, og ikke slik den ideelt sett Burde ha vert. Vi må prøve å lere oss, og den oppvoksende generasjon å leve i, mestre og ta vare på oss selv i denne vanskelige verden, og det gjør vi heller ikke ved å mure oss inne, overbeskytte våre barn og la vårt syn på verden, "de andre" og det som ligger utenfor vår egen lille sfere, preges og styres av Angst, Fiendebilder og Fordommer. Det må gå an å ha to tanker i hodet samtidig. Verden, ikke engang lille Norge, er ikke Edens Ubesudlede Hage, og attpåtil i det første Paradis var det en Ond Djevel og noen som spiste forbuden frukt, selv om Loven og formaningene om konsekvensene av å bryte den, var klar og tydelig og godt intendert....

Virkeligheten blir ikke en annen, eller mindre komplisert og sammensatt, om man setter opp aldri så mange psykologiske forsvarsmekanismerog ideologiske skylapper. Det eneste man oppnår med å stikke strutsehodet i sanden, er at synsfeltet blir innskrenket og perspektivet ekstremt dårlig, og at man "ser litt rar ut bakfra" ;-)

Selv mange av de som kommer fra vestlige land, som USA og de fleste land litt lenger sør på vårt eget kontinent, syns det endel med nordmenn som er litt "rart". F.eks vår "frigjorthet" på det seksuelle området, som man ikke finner maken til i andre land, kanskje med unntak av Sverige og England. I andre land dater man, mennene kurtiserer over tid, og må jobbe litt før de når fram til kvinnens seng, mens her går veien til senga ofte rett fra første møte på et utsted i helgene. Seksuell Frihet for kvinnen sidestilt med mannen, javel, men "everything comes at a price", så norske kvinner opplever nok mindre mannlig finesse og kurtise enn kvinner i andre land, siden det er så mange "helt vanlige norske jenter" som så lett lar seg "sjekke opp og blir med fremmede hjem på nachspiel" etter noen øl, under mottoet "har du lyst har du lov"! Noen av omkostningene kan vere situasjoner som utvikler seg til festvoldtekter, kjønnssykdommer, uønskede "fylle-graviditeter" med påfølgende aborter, og kanskje også en avflating av følelseslivet i forholdt til det motsatte kjønn. Tross "friheten", er likefullt ikke likestillingen på det seksuelle området kommet lengre, enn at kvinner med mange partnere må regne med å kunne få et dårlig rykte, som gjør at mer seriøse menn som ser seg om etter en kjereste eller ektefelle, skygger banen. "Har ei jente så kort vei mellom seksuelle impulser, lyst og aktiv handling, er hun kanskje ikke trofast i et forhold heller". Jeg tror det er flere menn enn mange tror som tenker slike tanker og fortsatt berer på den gamle arkaiske hore-madonna forestillingene, henne vi har sex med først og så den som er bra nok til å gifte seg med. Er det slik det henger sammen er det kanskje ikke så rart det finnes så mange single damer...?

I Norge er det visst faktisk de jentene som holder igjen, tar det med ro og vil vente til det dukker opp noe virkelig seriøst, isteden for å leve alt ut- instant, Nå!, som blir ansett som unormale og livsfornektende. Men kanhende de kommer bedre ut likevel...? At det faktisk også går an å leve et fullverdig liv i sølibat, og at det ikke trenger vere en pine, og det å ha sex ikke et ukontrollerbart behov, og at man kan tjene noe på et slikt liv, enten det er for en periode eller permanent, er det ikke mange nordmenn som har fått med seg. Det er som om Karakter og selvbeherskelse på det seksuelle området har gått helt av moten. Men den som kan styre sin egen seksualitet uten å "måtte" som et dyr styrt av instinkter og ren drift, er iallfall fri til å velge! Om man må gjøre noe og ikke kan la ver, er man da virkelig "fri" eller "under naturens tvang"? Er det "galt og feil" å ha en annen og strengere moral ut fra egen overbevisning og tro, og ikke av ytre tvang. Om man påstår at f.eks katolske sølibaterer som meg gjør det "under Kirkens tvang" er det en grov underkjennelse av vår modenhet, oppegåendhet og evne til å gjøre egne frie valg! Jeg er ut fra egen søken, tro og overbevisning en katolsk kvinne som lever i sølibat som ugift, jeg er ikke Undertrykt, og det er ingen som har tvunget meg inn i denne standen. Jeg har heller ikke stengt døren for kjerligheten, og er et allminnelig skrøpelig menneske av kjøtt og blod med lengsler og behov som alle andre. Men jeg velger selv hvordan jeg vil forholde meg til og leve ting ut, og i den livsfasen jeg nå er i har jeg valgt å avstå fra sex. Jeg tror ikke jeg er spesielt "unormal" av den grunnen, og jeg er heller ikke den eneste som har valgt å leve slik! Jeg anser det heller ikke som noen "anemisk, pietistisk selvplaging", eller "Tungt Offer" tvert imot! Det gagner meg, bygger meg opp, er Bra for meg!

Jeg er Kristen katolikk Men det e jo et fritt land, så det hende eg og tar av meg BH-en i solsteiken, om enn ikkje midt i byen- for det er jeg ikke bekvem med, selv om jeg på ingen måte skammer meg over kroppen min. Jeg har heller ikke alltid vert katolikk og sølibater, Men kos hekkans fritt er dette landet egentlig, hvis det ska vere lov for kvinner å kle av seg, men ikkje å kle på seg om de heller ønske det. Forby Burkini...? I Iran har man sharia-politi som passe på at skjørtelengden går under anklene, ska så vi ha politi så passe på at skjørtelengden i Norge går et stykke opp på lårer, og iallfall over kneet som minstenorm?

Bunadspoliti som ser ut til å ha glemt norske tradisjonar erklere imidlertid Krig mot muslimer som vil bruke koneskaut til sin norske bunad, og meine vel helst at man bør bo og gifte seg inn med etniske nordmenn over minst 5 generasjonen, om en med litt mørkere hud enn gjennomsnittet i det hele skal få bere norsk bundad. Tør eg minne om at de fleste etniske nordmenn e av innvandrerblod? Mine aner går iallfall både ned te Danmark og Tyskland sånn der på 1600-tallet, og eg trur meir eller mindre størsteparten av det norske folk Ikkje nedstamme blot fra blonde, blåøyde vikinger. Vi e av blanda blod alle! Sku en dømme ken så e mest norske etter kos lenge de har bodd i Norge, e det vel strengt tatt faktisk samene som kommer best ut, men de regne vi visst likefullt ikkje som nordmenn uansett, så det e kun samene sjøl som får språkopplering og kan snakke med og forstå vår egen urbefolkning på deres eget språk. Bøyning av verb og substantiv på utdødd gammelnorsk, Det må alle terpe seg gjennom i norsktimene på vgs, mens samisk som e et levende språk i Norge, i en egen norsk variant så ikkje e den samme som i andre samiskspråklige land på nordkalotten, det får vi ikkje engang tilbud om å lere "for det er ikke norskt nok".

Er det noe som heller gjødsler motstand og skaper fronter, som kan lede til ekstremisme og "religionskrig", må det vel nettopp vere en generalisering og generell stigmatisering og mistenkeliggjøring av muslimer som "potensielle terrorister", og forsøk på å hindre mennesker i vesten å utøve og kle seg i samsvar med sin Overbevisning, uten at de ellers har gjort noe som helst galt. Om muslimer i vesten stadig blir uglesett, forsøkt "konvertert til sekualrisme", diskriminert og behandlet på en måte som smaker av undertrykkelse og trakkasering? Hva om noen innførte en lov, som dikterte hva "vi vanlige nordmenn" fikk lov til å ha på oss...? Nei, vent! Det har jo dels alt skjedd, da man etter at en Nyhetsreporter visstnok ikke hadde lest opp Nyhetene på "objektivt nok vis" av den ene grunn at hun hadde et lite Kors-smykke i halsgropen. Da klarte Human-Etisk Forbund å få iverksatt et genrelt lovforbud mot "religiøse symboler" for Nyhetsreportere i NRK, så det gjelder vel også deres eget "Happy Man"-symbol også? Hvor er egentlig logikken i å påstå at ihuga Ateister er mer "nøytrale og objektive" enn andre??? Eller ytringen om at AP`s Jonas Gahr Støre burde holdt kjeft i offentlighet om sitt kristne livssyn, "om han vil vere en Statsminister for alle"? Hvis det kreves full nøytralitet og at man ikke fronter personlig tilhørighet, burde det kanskje også vere hemmelig hvem av politikerne som tilhører hvilket parti og hvor de står på Høyre-Venstre-aksen, "om de skal vere politikere for hele folket". De som Hyler høyest om "religiøs diskriminering, ekskludering, intoleranse og fordommer", fremstår ofte som de verste av det slaget selv, ut fra måten de diskriminerer og motarbeider kristne og muslimer og prøver å sensurere oss bort fra det offentlige rom, ofte fulle av fordommer, og overfaldiske, tabloide generaliserende forestillinger , og egentlig uten kjennskap til verken hva vi egentlig tror på eller hvilke verdier og holdninger den enkelte av oss har! Jeg er av den oppfatning at Ingen bør diskrimineres på bakgrunn av legning, kjønn, livssyn, religiøs tilhørighet eller lovlig, sivilisert politisk oppfatning og meningsytringer i det offentlige rom som ikke oppfordrer til terrorisme, kriminalitet og vold, eller kan karakteriseres som personforfølgelse og hatytringer mot navngitte grupper og enkeltmennesker i Samfunnet.

Man må likevel ha lov til å rette en kvass penn mot offentlig fremsatte politiske ytringer, og ting man synes er skakt og skeivt i vårt samfunn, der man er uenig og har et annet perspektiv på tingene. Eller ironisere og bruke humor, til å snu ting på hodet, selv om det noen ganger Kan latterliggjøre ens motstandere, nettopp fordi de viser til deres "manglende logikk og vidsyn". DET er ikke "nettmobbing"! Og den dagen det blir ulovlig å si om en tykk person, som han lederen i Landsforeningen for Overvektige eller hva det heter, at vedkommende faktisk ER tykk, eller at en kjendis har en ukledelig frisyre, ja da er det ikke så mye igjen å si. Eller man kjefter på et lite barn som når hun ser en Transseksuell som ikke har vert helt heldig med det fysiologiske kjønnsskiftet "Se Mamma! En mann i kjole", og mamma forklarer femåringen at det faktisk ikke er sikkert at den personen er verken en hun eller han, at han/hun kan vere en av delene, begge deler, eller tilhøre det tredje mer udefinerte kjønnet "hen", og at det kun kommer an på hva den personen selv føler seg som, og at alle andre er forpliktet til å dele vedkommendes oppfatning og definisjon av seg selv.

Ikke at det bryr meg Så mye om andre gjør noe rart så lenge det ikke går utover, skader eller plager meg eller andre utenforstående. Men da er det hele blitt en parodi som begynner å grense til "galskap i toleransens navn"! Selv ville jeg uansett aldri finne på å dømme et menneske ut fra slikt som legning og kjønn, men blot ut fra om vedkommende er "kjekk og grei, hyggelig og sympatisk, fornuftig og flink" og slike positive allmennmenneskelige egenskaper og faktorer. Jeg kan ikke "programforplikte" meg til å mene og ha samme syn på ting som absolutt alle andre mennesker i "toleransens" navn, når de som avkrever slikt samtidig synes å vere Sers Intolerante "andre veien" ifht mennesker som velger å leve i samsvar med tradisjonelle kjønnsroller, og er mer verdikonservative, og bevisst holder litt igjen med "det gode gammeldagse bondevett", og i noen henseende ikke er fullt så "moderne" og liberalistiske som den gemene hop. Idag blir jo de få kvinnene som velger å bli hjemmeverende husmødre med hovedfokus på Hjem, mann og barn nermest mobbet og nedvurdert som Parier og Svikere og vinner liten anerkjennelse og støtte fra sine Yrkesaktive, politisk engasjerte og selverklert erkesolidariske Søstre ,- som i beste fall synes synd på disse kvinnene "fordi de er så underkuede" , selv om de har gjort et helt bevisst, fritt og selvstendig verdivalg og personlige prioriteringer i enighet og voksen bevisst overenens overenskomst med sin likestilte mannlige Partner, og de kan klare seg økonomisk med bare en inntekt, og kvinnen foretrekker å vere hjemme med barna, ta seg av huset og lage middag til hverdags, mens mannen sørger for inntektsgrunnlaget. Nå er det liksom nesten blitt "forbudt" å velge å gjøre det på den måten. Hvor er kvinnens Frihet da???

Ska det vere statsnorm for "Kor mainstrem norske" VI skal vere og? Obligatorisk med brunost og grovbrød til lunsj, sild og potet på tirsdager og fiskeboller i hvit saus på torsdager, der det ikkje går i komler med brunostduppe, som juridisk pålagt standard, og et eget matpoliti som spring rundt og bøtelegg de som ikkje et kjøtt merka "Godt Norsk"...?

Ola Nordmann ser visst ikkje lenger enn nesen rekker. E det typisk norsk å vere god, tolerant åpen og inkluderende, eller e det typisk norsk å vere sjølgod, trangsynt og fulle av fordommer, "klarsynt" på ka så e galt med alle andre land og folk, og fullstendig blinde for egne feil og idioti...?

"I NORGE ER ALLE FRIE TIL Å GJØRE DET NOEN AV OSS - HVIS MENINGER, OPPFATNINGER OG UTTALERETT GÅR FORAN ANDRE STATSBORGERES, HAR BESTEMT SKAL VERE NORM. ALT ANNET ER FEIL, UAKSEPTABELT OG FORBUDT!"

Jeg er kristen jeg, men kan jo ver jeg kler meg for anstendig jeg også...Neste gang jeg skal ut og vise meg blant folk, må jeg kanskje sende en Selfie til Carl I.Hagen og spørre om han synes antrekkeT mitt er OK...?

Og i et Feministisk perspektiv: Er det ikke undertrykkelse av troende muslimske kvinner når andre vil forby de å gå kledd slik de selv vil iht sin tro og tradisjon. Hva sier de selv? Har de ingen egen stemme fordi mannen deres bestemmer alt? Hvem av dem er det som sier Det? Eller er det bare noe "vi" antar...? Og hvor i helsike går forbindelseslinja fra å sitte i burkini sammen med ungene og et par venninner, til å begå terroraksjoner? Skal trosfriheten også innskrenkes? Og ytringsfriheten bare gjelde de som ytrer "de rette meningene", dvs det "vi" mener? Hvor er da den Friheten vi slår oss på brystet av!

ER DET VIRKELIG SÅ GALT OM NOEN FORETREKKER Å HA LITT MER KLER PÅ SEG ENN ANDRE, AT DET MÅ FORBYS MED LOV?

HVOR ARROGANT ER DET IKKE Å SI AT ALT ER GALT I EN ANNEN KULTUR, ET ANNET LIVSSYN, TANKE OG LEVESETT- UTEN ENGANG Å FORSØKE Å SE TING FRA DEN KANTEN. VI HAR FAKTISK MYE Å LERE OGSÅ FRA DEN ARABISKE KULTUREN, SOM VAR HØYKULTUR, LENGE FØR DEN "SUPERIOR EUROPEAN CULTURE" VAR ETABLERT, OG VI FORTSATT VAR ANALFABETER MENS ARABERNE BÅDE SKREV OG LESTE. HVORFOR I ALL VERDEN LERER VI NESTEN INGENTING OM ARABISK KULTUR I LØPET AV GRUNNSKOLEN OG VIDEREGÅENDE, KUN DEN NORSKE OG EUROPEISKE. DET BEGRENSER VÅR BEVISSTHETSHORISONT, OG NEI NÅ SNAKKER JEG IKKE OM KORANLESNING, DEN ARABISKE KULTUR ER VESENTLIG ELDRE OG RIKERE ENN ISLAM )- SELV OM DET I VÅR TID KAN VERE LURT Å PRØVE Å SETTE SEG LITT INN I DET TANKESETTET SOM ANGIVELIG "TRUER VÅR SIVILISASJON"), MEN MER UTVIDET OM ARABISK KULTUR- SOM ER RIK! Vi vet ikke Alt, har ikke hele sannheten og alle svar, er ikke alltid best. Vi har Noe å tilføre, men kanskje enda mer å lere av og om andre folk og kulturer i verden.

DET ER MYE SOM ER BRA MED NORGE, OG I ENDEL TING HAR VI SOM INNBYGGERE DET BEDRE OG FLERE RETTIGHETER ENN SVERT MANGE ANDRE FOLK I VERDEN, MEN DET ER IKKE ALT SOM ER BRA ELLER OPTIMALT HOS OSS HELLER. OG OLA OG KARIS FORNUFT OG LOGIKK ER IKKE ALLTID SÅ OVERLEGEN HELLER! VI BØR VIRKELIG IKKE BLI SÅ NASJONALT KJEPPHØYE AT VI TROR VI ER "SUPERIOR" I ALT ! NORGE ER HELLER INGEN "ISOLERT ØY I VERDEN" LENGER, VI ER EN LITEN DEL AV DEN STORE VERDEN. PÅ GODT OG ONDT. VI KAN IKKE BYGGE EN MUR RUNDT OSS OG STENGE VERDEN UTE. WE`RE ALL IN THIS TOGETHER!

Noen har skjønt at det som skal til i dagens verden, er åpen fredelig dialog hvor man evner å lytte, sette seg inn i, se nye momenter, finne felles møtepunkter ifht mennesker fra andre kulturer og med andre tenkesett og religiøse overbevisning, andre syn en vårt egen. Brobygging mellom mennesker over menneskelige skillelinjer. Å reise murer, undertrykke, kneble og diskriminere mennesker som ikke deler vårt syn på tingene (ofte snevrere enn vi selv tror), fører bare til økt motstand, steile fronter og hat. Da kan rigide "velmente" men mistillitsbaserte lovforbud i vesten ovenfor muslimer generelt, mot så enkle ting som retten til å bere et religiøst hodeplagg og kle seg slik man vil, faktisk heller gjødsle enn motvirke ekstremisme. Om vi ser islam og muslimer som "Fienden" får også de et Fiendebilde av oss. Og når "fiendebildet av den andre med horn og hale" er etablert, Da blir det krig mellom mennesker. Det mest fredsbevarende vi kan gjøre, og den beste formen for integrering av ikke-vestlige innbyggere, går menneske til menneske, ved å møte, bli kjent med, åpne sitt private hjem og hjerte for sosialt fellesskap og vennskap med innvandrere, ikke fordi de er innvandrere, men som likeverdige individuelle mennesker man knytter kontakt med. Integrering er ikke først og fremst et politisk, statlig og institusjonelt ansvar, det er alle nordmenns ansvar. Da må vi begynne å vise oss litt mer åpne og inkluderende mer generelt, og ikke stemple og utestenge alt som er "anderledes og fremmeD" som "ondt og farlig". Jeg tror det er mye angst ute og går. Kjerlighet til andre mennesker er den beste angstfordriveren!

Med liten skrift: Eller er det fordeler og Bakdeler med det Meste...? Hvis nå Carl i hagen måtte flykte hals over hode fra Norge på grunn av krig og miljøkatastofer, med sult og en vanskelig humaniter situasjon (noe som hva Hagens flukt angår desSverre ikke er tilfelle), og det eneste stedet han fikk asyl var hos en primitiv indianerstamme i Amazonas, ville han da gått naken med penisfuteral om det var skikken der, eller beholdt buksene på? Og om han fikk asyl i Kina, hadde han da snakket og skrevet kinesisk, oppgitt sin kultur og sitt livssyn og vert akkurat som etniske kinesere flest, forstått det kinesiske samfunn og "folkesjel" satt seg inn i og tatt til seg alle skrevne og uskrevne regler og sosiale kodet i det kinesiske samfunnet, og fulgt alle deres skikker og tradisjoner i løpet av et par år...? >Og Feministene i Ottar bare "Her har vi jobba og slitt for å kunne kla av oss og halvnakne og få avliva de ungene vi ikke vil ha på Statens regning uten spørsmål og moralisering, og så kommer de plutselig rekende inn en gjeng katolikker som sier "Fy!" og muslimske kvinner som kler På seg, selv om det ikke er SÅ kaldt i Norge- og man må kunne kreve at de som vil bo i Norge tåler å fryse litt. De kommer til å rive ned ALT vi har bygd opp! Bunt dem sammen og send de til Bjørnøya om det er eneste mulighet, stripp dem, bøtelegg dem, sett dem i fengsel til de har lert hvordan Vi mener de skal vere og de tror på og har akkurat de samme meningene spm oss, før de slippes løs i det "Åpne Frie Tolerante Inkluderende" Norske Samfunnet!

For skal de bli godtatt her må de i våre øyne bli like "Frie, selvstendige kvinner som oss som har den beste mest ansvarlige vurderingsevne og er 100% istand til å ta ansvar for vår egen kropp ifht unger vi ikke har lyst på, når vi er så uheldige å bli gravid fordi vi ikke hadde helt Herredømmet over egen kropp, og ikke klarte å styre våre lyser i fylla og ta ansvar for å bruke prevensjon. For vi puler Hvem vi vil, når vi vil, og tenker ikke så mye på eventuelle konsekvenser. Vi er mer redd for kjønnssykdommer enn for å bli gravide. Og gidder ikke engang ta oss bryet med å løpe på Apoteket i Bakfylla og be om en angrepille. Vi hadde sovet enda bedre søndag formiddag om det ikke hadde vert for denne hersens kimingen med Kirkeklokker. Den slags kan gi barn skader på kropp og sjel. Skulle vi nå mot formodning, som om vi ikke visste noe om forplantning skulle bli gravide, er det ikke verre enn at vi kan få det fjernet ved en enkel klinisk prosedyre, som er mindre risikofylt for De Sterke SeLvstendige Kvinnene enn en blindtarmoperasjon. På Sykehus! Der er det liv mor, der dreper de- og det faller i God Jord, Mor. Og siden ingen har lov til å reise noen moralsk pekefinger, vi slipper å se de små fingrene og terne på Fosteret som vi har fått våre Filologer til å definere språklig ut av Menneskeheten, selv om de mest utviklede abortene er så levende at de kunne overlevd som Prematurbarn. Da hadde de riktignok  på et Tidspunkt "blitt mennesker". For sterke, selvstendige Frie Humanistiske kvinner skal ikke behøve å plage seg selv med dårlig Samvittighet og sjelekvaler. Vi er jo ellers bare Høyt utviklede intelligente dyr, så dette maset om "Ånd" og "Sjel" er egentlig bare kulturelle begreper, nedfelt gjennom Patriatkalske Religiøste Makthierarkier basert på gammeldags Overtro og magisk tenkning. Så hva oss med et helt sekulert human-etisk syn på tingene angår fikk jo faktisk de gamle Patriarkene som mente at Kvinner ikke har sjel rett...

Om det er noen som prøver seg på noen etiske runder, drar vi kortet om kvinners død og nød i "Barbariske Grusomme land" vi ikke er sammenlignbare med, hvor barn utenfor ekteskap er en skam, og det ikke finnes allmenn prevensjonsveiledning eller enkel tilgang på prevensjonsmilder og "angrepiller", Offentlig helsehjelp eller Støtteordninger for kvinner tilgjengelig, og desperate kvinner av den grunn går løs på seg selv med strikkepinner, som om Det hadde blitt situasjonen i Norge om reglene for abort ble mer restriktive, og man søkte å finne andre alternativer. Det er jo ganske lang adopsjonskø i Norge, mens- i hovedsak friske foster av friske mødre går "i søpla", fordi det er "det beste, tryggeste, mest bekvemme og mest humane- For "de selvstendige frie kvinnene som selv tar det fulle og hele ansvaret for kroppen sin med abortlegers hjelp". For skulle vi gjort det selv kanskje, når vi ikke er istand til å avlive en kattunge!? Det er så Bra, "Godt Forbilledlig" for den Ganske verden der hvor alle kvinner ellers er undertrykte underdanige kvinner uten egenvilje og egne tanker i hodet, og ikke er istand til å ta en eneste selvstendig avgjørelse, stakkars dem! Vi er Makta! Som står på Krava! Det politiske Roma, som setter dagsorden og styrer i politikken og den offentlige debatt. Vi har gått på "Bøllekurs", og kan alle hersketeknikker! Vi utgjør et elitistisk Mindretall, og har et Formynderansvar på vegne av alle andre kvinner, spesielt de "fryktelig undertrykte religiøse kvinnene, som har blitt hjernevasket av Mørkemenn som hater og overkontrollerer kvinner. Vi ser det som vår Plikt å Tvinge dem til å bli "Frigjorte, Sterke selvstendige kvinner", i ren europesisk overlegen Søstersolidaritet.

Vi vil ikke engang høre på de stakkars skakkjørte fjolsene, Pip dem ut! Stem dem ned! Hold for ørene! Latterliggjør dem! Send dem til Sibir og sperr dem inne på Mentalsykehus, til de ikke engang våger å si hva de mener, om de er så Gale at de ikke lar seg korrigere og Frigjøre uansett hvor hardt vi prøver å "hjelpe" dem og "avprogramere" dem. Gå i tog i taktfast mars og Syng HØYT! Vi er jammen Gode. Helt Fantastisk at vi i "det demokratiske, åpne, frie Norge hvor alle står likt og har nesten samme ytringsfrihet så lenge vi er enige med dem, har skjønt det meste og vet så godt hva som er rett, fornuftig og godt at vi som et knøttlite mindretall er kvalitativt bedre enn så og si Alle andre folk, kulturer og land i hele verden. Fantastisk! Men det er selvfølgelig et Tungt ansvar når den velfødte Ola og Kari Nordmenn sitter alene her nord på Oljeberget med Heile Vettet på sine små Skuldre" ;-) > "DET ER TYPISK NORSK Å VERE GOD". Enten vi har det Dejlig "På Øen Mols, der Janteloven råder", flyr verden rundt på Temareiser til eksotiske reisemål så ofte at den enkelte burde kjøpt en klimakvote, Er på tur i Jotunheimen, slurper Latte, eller helt på Blåbertur. 

Er vårt Land et "Idealsamfunn"? Et samfunn preget av Velstand, "Rettigheter", individualisme, materialisme, konkurranse, elitisme, personlig frihet, valgmuligheter, "økonomiske vekst", hvor det er så viktig å "nå opp", lykkes, få seg en god utdanning, se bra ut, eie de rette tingene, følge moten, "følge med". Hvor gamle moralnormer og familestrukturer er i oppløsning. Er det ikke en bakside med det også? I Norge er det sett i forhold til det internasjonale samfunnet Veldig mange enslige som bor alene. Og mange uttaler at de er ensomme og opplever sosial isolasjon. I Afrika er Ensomhet et så og si ukjent begrep, og Afrikanere som flytter hit finner nordmenn veldig private, avmålte, reserverte og vanskelige å bli kjent med. De synes det er rart at mennesker bor i blokker hver for seg, uten å kjenne eller pleie sosial kontakt med sine naboer, selv om de bor under samme tak. Hvorfor er det så mange unge som sliter med psykiske problemer i Norge, så mange som er misfornøyde med seg selv? Så mange som mens de streber etter ytre perfeksjon og anerkjennelse til det nacissitiske, kjenner på en indre tomhet. Mennesker som "har alt, men likevel føler at det er noe som mangler, og ikke finner annen "løsning" på det enn å fylle med på med mer konsum, mer underholdning, mer strebing, mer av alt det ytre som kan kjøpes for penger og vises frem. Mer selvfokusering...

Jeg sier som den gamle, kule, gode paganistiske Naturheksa fra Bergen, som er et menneske jeg setter høyt: JØYE MEJ! 

THINGS JESUS NEVER SAID;-)


PROVOSERT?LYST TIL Å STOPPE KJEFTEN PÅ MEG?

 

, Stavanger

( KLIKK PÅ BILDET FOR Å LESE HELE ) Fra Målselv, bosatt i Stavanger siden 1989. Grunnuttdannet som agronom og Fagutdannet Renholdsoperatør + litt annen vgs (allmennfag, helse og sosial grunnkurs, pedagogisk psykologi, halvårsenhet i friluftsliv/miljøfag, folkehøgskole økologisk landbruk, diverse kurs). Søker å "alliere meg med alle gode krefter" og enkeltmennesker, på tvers av politiske og sosiale skillelinjer, etnisitet og livssyn. Det kan være Sunt å øve seg i å se ting fra ulike sider og perspektiv, også "motpartens". kan hende er det meningsforskjellene og motsetningene vi lærer mest av? Hvis vi bare vil høre på, lytte til og snakke med de man i utgangspunktet mener det samme som, og "fraksjonerer seg på et ytterpunkt", blind for andre perspektiver og "klar for krig" blir det ikke mye nyansert vidsynt tenkning av det, det bare øker konfliktnivået. Jeg er Røde Korser og har en ukuelig tro på Menneskeverdet.Engasjert meg spesielt innen flerkultur. Vil man være et Levende menneske i utvikling, kan man ikke "sementere" sine holdninger, da må man med de grunnverdiene man tror på i bånn, våge å løfte blikket, tenke nytt, "se en gang til" og tenke om igjen. Det jeg mente igår, er derfor ikke alltid det jeg mener idag! Kristen (katolikk). Lang erfaring som skribent og tidvis foredragsholder. Februar 2014 avsluttet jeg et engasjement som kantine/renholdsarbeider hos InBusiness AS , og har etter det hatt et engasjement gjennom AB Solutions som servicemedarbeider ved Sola lufthavn, for deretter å ta Fagutdanning innen renhold. Jeg har som regel gode intensjoner, men nettopp når "de lærde menn og den gemene hop" blir provosert av stil og innhold og "setter kaffen i halsen" over at jeg våger å si noe annet enn det som er "opplest,vedtatt og politisk korrekt", er jeg som skribent kanskje på mitt beste, for da har jeg iallfall ytt et ORIGINALT bidrag til "debatten". Å være "spesiell" er Ikke noe Mål i seg selv, men å være den man Er og "yte sitt genuine bidrag til verden". DET bør vel nesten være et mål for alle mennesker, for tenk hvor stort og rikt Mangfoldet da blir, og hvor mye som kan Skapes! Det trenger ikke være perfekt så lenge det er DITT. Etterligninger og plagiater er imidlertid noen ganger en del av lærings-prosessen. Min Skriveprosess er ikke bare en kontinuerlig "sortering" på vei mot større personlig klarhet og innsikt, men også små "øyeblikksrapporter", fra det perspektiv jeg på hvert ståsted underveis måtte ha, som kanskje også kan bidra til å øke andres Innsikt og Utsyn. Desverre er det slik at selv i Kirken oppstår det klikk- og parTdidannelser av grupper med "de Rette meningene", og slike eksklusive Meningsfellesskap, Kan gå på beksostning av Menighetsfellessakpet, hvor Idealet nettopp er at vi i innbyrdes Kjærlighet skal tjene hverandre som unike mennesker, med ulike Nådegaver og Talenter. Det kunne vi ikke om alle er LIKE! Hvert menneske er enestående, og formes og (på det beste) Utvikler seg i løpet av Hele livet. Alt liv kjennetegnes ved at det er i Bevegelse og endring. Det er aldri Statisk! Det skrevne ord "lever" imidlertid videre uavhengig av forfatterens utvikling", mens jeg har endret noen synspunkter underveis. Likefullt går det en rød verditråd og et humanistisk menneskesyn gjennom alt jeg har skrevet. Idag ikke videre politisk engasjert, men har seigliva rødt arbeiderklasseblod i årene og hjertet godt over på venstresida. I enkelte henseende har jeg likevel kommet til å "banne i den politisk korrekte venstresidas Kirke" og krenket noen av deres "Hellige sekulære Kyr", mens deler av "kristenleiren" jeg tilhører misliker meg fordi jeg solidariserer med den svakeste, undertrykte part i Israel-Palestina konflikten ;-) Alt liv er i bevegelse og gjennomgår ulike prosesser. Så: Never take me for Granted! Men alle trenger Ett fast punkt å jobbe ut fra, om ikke verden skal "tumle overende". Gud og min Tro på Ham, er Mitt faste punkt. For noen synes hele livets akse å dreie rundt Egoet. Men nettopp i Min egen litenhet har jeg fått en svimlende Anelse av Guds Storhet, og tilgang til en Kraft som ligger utenfor meg selv. "De store og sterke" stoler på egne krefter, og dermed må de også klare seg med det. Jeg omfavner Mangfoldet på Guds jord, og på ingen måte bare det som "er som meg". Brobyggere er noe jeg liker bedre enn de som bygger Murer og truer menneskenes Frihet. Men virkelig Frihet er ikke Grenseløs og fordrer en viss rettferdig balanse, lover og regler. Ellers blir det bare kaos, normløshet, Anarki og "den sterkestes rett" som gjelder. Det gagner menneskeheten like lite som tvang og diktatur!

hits